Vizita de lucru in zonele din Prahova ramase fara curent

Prefectul judetului, Madalina Lupea, si presedintele CJ Prahova, Bogdan Toader, au efectuat inca de la prima ora o vizita de lucru in zonele afectate de conditiile meteo extreme, unde s-au inregistrat avarii la reteaua de alimentare cu energie electrica.

Astăzi, împreună cu doamna prefect Mădălina Lupea, am fost în zonele afectate de întreruperile în alimentarea cu energie electrică, pentru a vedea la fața locului care este situația intervențiilor echipelor Electrica și în cât timp se vor putea remedia complet avariile apărute.

Eforturile susținute ale echipelor de la Electrica și intervențiile pompierilor militari ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Șerban Cantacuzino” au redus numărul abonaților rămași fără curent electric de la circa 17.000 (în weekend) – la 39, în această dimineață.

Zilele acestea s-a lucrat la foc continuu în localitățile prahovene afectate de întreruperile de energie electrică din ultimele zile, cauzate de ploaia înghețată care a produs avarii semnificative în mai multe comune, așa cum s-a întâmplat la Boldești Grădiștea, Sălciile, Ciorani, Drăgănești sau la Baba Ana.

Zeci de stâlpi de iluminat au fost doborâți precum bețele de chibrituri din cauza depunerilor de gheață de câțiva centimetri, care au îngreunat foarte mult firele electrice și au condus la întreruperea alimentării cu curent electric în zonele în care a bătut și vântul cu putere.

Pompierii militari au fost pregătiți pentru a suplini lipsa curentului electric, intervenind cu două generatoare (achiziționate cu fonduri primite de la bugetul județean) șa Sălciile și cu un container de iluminat și un camion cu cârlig pentru alimentarea consumatorilor din Boldești Grădiștea.

Având de-a face cu o serie de avarii importante și de necesitatea înlocuirii într-un timp cât mai scurt a rețelelor electrice afectate – inclusiv a stâlpilor de alimentare – se preconizează că în situații punctuale întreruperea energiei electrice ar mai putea dura.

Este una dintre cele mai grave situații apărute în ultimii ani din cauza vremii nefavorabile. Avem speranța că vor fi remediate toate problemele în cel mai scurt timp., a declarat Toader.

Deputatul PSD Rodica Paraschiv, unul dintre putinii parlamentari prahoveni preocupati de soarta judetului, a postat pe Facebook un mesaj prin care ofera asigurari asupra interventiei echipelor tehnice ale Electrica:

Vremea a făcut ravagii în Prahova în ultimele zile, multe gospodării rămânând fără alimentare cu energie electrică din cauza ruperii firelor și a stâlpilor de curent, cauzată de depunerile de gheață.
Echipele de la Electrica și cele de la ISU Prahova au colaborat pentru a veni în sprijinul celor afectați de întreruperile de curent, de la 17.000 de abonați nealimentați rămânând acum doar câteva zeci. Și pentru acestea, se fac eforturi pentru remedierea situației., a scris Paraschiv, pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *