Val de angajări la ANAF. Mii de posturi pentru tineri, fără examen

Fiscul vrea să recruteze sute de tineri, fără examen, în condiţiile în care sunt mii de posturi vacante și în următorul an vor pleca peste 20 de mii de angajați, scrie Capital.ro.ANAF intenţionează să treacă la un proces de întinerire a instituţiei, în condiţiile în care se confruntă cu un val de pensionări în următorul an, a declarat luni Mirela Călugăreanu, preşedintele ANAF.

O treime din personalul ANAF are mai mult de 51 de ani, iar instituția are foarte multe posturi vacante în acest moment.În legătura cu declarația ministrului de Finanțe din această vară privind eliminarea concursurilor la angajarea în ANAF, Călugăreanu a spus că acest lucru este posibil și nu este deloc riscant.Şefa ANAF spune că tinerii cărora le predă la ASE s-au declarat interesaţi de o carieră în sistemul public şi că instituţia va angaja tineri fără examen, aceştia urmând să fie instruiţi în interiorul sistemului. Procesul de selecţie va fi făcut în funcţie de mediile de la facultate şi notele de la anumite discipline.

Şefa ANAF a spus că în jur de 3.000 de posturi vacante ar putea fi transformate în posturi de debutant.

Pe de altă parte, în 2020 instituţia va avea o mare parte din activitate informatizată, situaţie care va permite o serie de transferuri interne.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *