Trei noi focare de pestă porcină africană în Prahova

Medicii veterinari din Prahova sunt în alertă după ce pesta porcină africană a fost confirmată la un porc domestic dintr-o gospodărie din satul Odăile, comuna Puchenii Mari, dar și în cazul a cinci mistreți.Primul caz a fost semnalat într-o gospodărie din satul Odăile, comuna Puchenii Mari. Proprietarul animalului a sesizat medicii veterinari cu privire la faptul că i-a murit porcul, i-ar în urma analizelor a fost confirmată prezența pestei porcine africane. Ca măsură preventivă, medicii veterinari au procedat la uciderea celorlalți doi porci ai gospodarului, fiind luate imediat măsuri de prevenire și extindere a bolii.

Alte două focare de pestă porcină africană au fost confirmate de două fonduri de vânătoare. Primul caz a fost semnalat pe fondul de vânătoare Cosmina nr. 36, unde au fost identificați patru mistreți morți.Un al doilea caz a fost confirmat după efectuarea analizelor efectuate la un mistreț vânat pe fondul de vânătoare Râfov.

„Au fost stabilite mai multe măsuri de prevenire și extindere a pestei porcine africane și s-a prelungit, totodată, perioada de control pentru verificarea transporturilor de animale pe drumurile județene și naționale”, a precizat dr. Mihai Terecoasă, directorul DSVSA Prahova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *