Premierul Ludovic Orban anunță introducerea unei taxe auto la prima înmatriculare

Anunț important făcut de Ludovic Orban, joi, cu ocazia preluării mandatului de ministru al Mediului de către Costel Alexe. Premierul a anunțat că se impune introducerea unei taxe auto la prima înmatriculare pentru a stopa importul de mașini second-hand poluante.


”Trebuie percepută ca o taxă de poluare, iar valoarea să fie stabilită în funcție de noxe eliberate în atmosferă. Fiind o taxă indirectă, trebuie să fie acceptată de Comisia Europeană. Vom veni cu mai multe propuneri. Nu vom intoduce o taxă ilegală, ca să fim nevoiți să returnăm banii proprietarilor, așa cum s-a întâmplat până acum”, a declarat Ludovic Orban.

Potrivit digi24.ro, taxa auto a fost introdusă la 1 ianuarie 2007, odată cu intrarea României în Uniunea Europeană. Acesta se numea taxă de primă înmatriculare și era achitată de cei care înmatriculau în România autovehicule second-hand importate.Ulterior, a suferit numeroase modificări până la finalul lui 2012, când a fost suspendată o perioadă. Taxa auto din 2012 a fost declarată ilegală de către Curtea Europeană de Justiție.

Începând cu 2013, taxa auto a fost înlocuită cu timbrul de mediu, care a fost eliminat în 2017.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *