Prahova a primit 23 milioane de lei

Prahova a primit cele mai mari fonduri de la Guvernul Dăncilă pentru refacerea infrastructurii afectate de inundații- 22.853.000 de lei, a anuntat presedintele CJ Prahova, Bogdan Toader.

“Este foarte dureros atunci când comunități întregi au de suferit din cauza vitregiilor naturii, însă, astăzi, am o veste bună pentru localitățile afectate de inundațiile produse la începutul acestei veri.”, a mai spus Toader.

Guvernul României a venit în sprijinul județelor peste care s-a abătut urgia naturii la finalul lunii mai și începutul lunii iunie, iar cele mai mari fonduri au fost alocate Prahovei – 22.853.000 de lei, din totalul la nivel de țară de 164 de milioane de lei.

Toate aceste sume, provenite din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului, sunt destinate refacerii infrastructurii distruse de viituri sau de alunecări de teren, având în vedere că, din păcate, și teritoriul județului nostru s-a aflat în zonele afectate, atât de precipitațiile abundente, cât și de alunecările de teren care au rupt drumuri, au distrus poduri sau podețe și au afectat zeci de gospodării.

Consiliul Județean Prahova are la dispoziție suma de 3,3 milioane de lei, pentru punerea în siguranță și refacerea unor poduri și podețe grav deteriorate de viiturile puternice.

Localitățile măturate la propriu de apele învolburate, la începutul lunii iunie, au primit, de asemenea, fonduri pentru refacerea infrastructurii rutiere afectate.

Cele mai mari sume au fost destinate comunelor Bertea, Cerașu, Lapoș, Măneciu și Valea Călugărească.

Chiar dacă mai este nevoie de fonduri pentru rezolvarea tuturor problemelor produse de inundații sau de alunecări de teren, împreună cu doamna prefect Mădălina Lupea, voi susține cauza localităților prahovene, astfel încât să fie alocate sume suplimentare pentru repararea distrugerilor lăsate în urmă de urgia naturii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *