O nouă atenționare de vânt și ninsori pentru zona de munte din Prahova

După codul roșu și cel portocaliu de vreme rea, meteorologii au emis două coduri galbene de intensificări de vânt și de ninsori pentru zona de munte din Prahova.Prima atenționare de cod galben de intensificări ale vântului, care vizează și zona de munte din Prahova, va fi în vigoare joi, în intervalul 13.00 – 18.00.

Astfel, potrivit ANM, „vântul va mai prezenta intensificări în jumătatea de sud a Moldovei, Dobrogea și estul Munteniei, cu viteze de 55…60 km/h, iar în Carpații Meridionali și de Curbură, precum și pe litoral peste 70 km/h, spulberând zăpada. Va mai ninge slab în extremitatea de sud-est a țării”.O a doua atenționare de vreme rea va intra în vigoare joi, 18:00, și este valabilă până vineri, la ora 23:00. De data aceasta, atenționarea vizează intensificări ale vântului și ninsori viscolite, în zona de munte.

„În intervalul menționat, în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură vântul va avea intensificări, temporar cu viteze de peste 70 km/h, astfel ninsorile vor fi viscolite, zăpada spulberată, iar vizibilitatea se va reduce semnificativ”, a anunțat ANM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *