Noi doze de vaccin așteptate in Prahova

Până la finalul lunii noiembrie sunt așteptate, la nivel național, 950.000 doze de vaccin antigripal. Primele 500.000 de seruri au termen de livrare data de 20 noiembrie, iar celelalte vor ajunge în cabinetele medicilor de familie până pe 30 noiembrie.În Prahova, ar urma să ajungă în ultimele etape de distribuție peste 40.000 de doze.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică Prahova, în județul nostru vor ajunge puțin peste 64.000 de doze din cele aproape 90.000 solicitate. Acestea vor fi distribuite în patru tranșe.Primele două au fost deja efectuate. Dintre cele 2350 de vaccinuri au fost imunizat personalul sanitar, persoanele instituționalizate în unitățile aflate în subordinea Direcției Generale de Asistență și Protecția Copilului, iar la medicii de familie au ajuns doar câteva zeci de doze.

În cea de-a treia etapă, care este programată pe 20 noiembrie, Prahova ar trebui să primească 21.500 de doze și alte 19.340 în cea de-a patra etapă care ar trebui să fie până la finalul lunii în curs.Pentru prima dată, va fi distribuit și vaccinul antigripal destinat copiilor cu vârste între 6 luni și 3 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *